Πρακτικές Πληροφορίες

Χάρτης & Οδηγίες

 

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης

Με τη στρατηγική της θέση, ένα σταυροδρόμι θαλάσσιων και χερσαίων δρομολογίων, η Αλεξανδρούπολη συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, την Ανατολή με τη Δύση. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, της οποίας το σήμα κατατεθέν είναι ο Φάρος, αποτελεί το κέντρο μιας πραγματικά συναρπαστικής περιοχής. Στην πόλη δόθηκε το όνομα “Αλεξανδρούπολη” προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κάποτε διέσχισε την πόλη ενώ οδηγούσε ελληνικά στρατεύματα στην Αδριανούπολη.
Η σύγχρονη πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι η πρώτη ελληνική πόλη που συναντάει ένας επισκέπτης ερχόμενος είτε από τη Βουλγαρία είτε από την Τουρκία. Μια περιήγηση στην παραλιακή περιοχή ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ζώνης, της Μεσημβρίας και της Μαρώνειας που εκτείνονται στο μικρό λιμάνι του Άγιου Χαράλαμπου καθώς και μια επίσκεψη στην αρχαία Ισμάρα, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στα μεταλλεία και στη διάσημη βίλα της Κίρκης, είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην περιοχή.

Συνδεσιμότητα

Η Αλεξανδρούπολη είναι από τις περιοχές της Ελλάδας που η πρόσβαση και οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με πολλούς τρόπους.

  •  ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Ο πιο εύκολος και σύντομος τρόπος για τη μετάβαση στην Αλεξανδρούπολη  είναι με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας, με πτήσεις που αναχωρούν και προσγειώνονται απευθείας στον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (AXD).

Τηλέφωνο: +30 25510 45198

Για τη μετάβαση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (AXD) στην Αλεξανδρούπολη, υπάρχουν οι εξής τρόποι:

 – ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από το Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. Η αφετηρία βρίσκεται μπροστά στο κτίριο του Αεροσταθμού και η διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Ιστοσελίδα: www.astikoktel.gr

– ΤΑΞΙ

Στoν χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης υπάρχουν ταξί που είναι διαθέσιμα κατά το διάστημα λειτουργίας του αερολιμένα.

Κόστος Διαδρομής: περίπου 10 €

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 25510 33500

Ιστοσελίδα: www.alexpolistaxi.gr

Για πτήσεις που προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο Καβάλας «Μ. Αλέξανδρος» (KVA).

Για τη μετάβαση από το Αεροδρόμιο Καβάλας «Μ. Αλέξανδρος» (KVA) στην Αλεξανδρούπολη, μπορείτε να πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο, να μεταβείτε στον σταθμό λεωφορείων ΚΤΕΛ και έπειτα να φτάσετε στην Αλεξανδρούπολη με λεωφορείο (πληροφορίες διαθέσιμες παρακάτω, στην ενότητα «Λεωφορείο»). Τα ταξί από και προς το αεροδρόμιο της Καβάλας είναι διαθέσιμα κατά το διάστημα λειτουργίας του αερολιμένα.

Τηλέφωνο: +30 2591053400

Για πτήσεις που προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG).

Για τη μετάβαση από το Αεροδρόμιο θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG) στην Αλεξανδρούπολη, μπορείτε να πάρετε ταξί ή αστικό λεωφορείο από το αεροδρόμιο, να μεταβείτε στον σταθμό λεωφορείων ΚΤΕΛ και έπειτα να φτάσετε στην Αλεξανδρούπολη με λεωφορείο (πληροφορίες διαθέσιμες παρακάτω, στην ενότητα «Λεωφορείο»). Τα ταξί από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμα καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου (24/7), ενώ πρόγραμμα γραμμών αστικών λεωφορείων μπορείτε να βρείτε εδώ: http://oasth.gr/#el/aerodromio-makedonia/.

Τηλέφωνο Αεροδρομίου: +30 2310985000

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πρόσβαση στον Έβρο γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Η Αθήνα απέχει σχεδόν 800 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, οκτώ ώρες περίπου οδικώς. Η απόσταση της Αλεξανδρούπολης από τη Θεσσαλονίκη είναι 310 χιλιόμετρα, διαρκεί με αυτοκίνητο περίπου 3,5 ώρες και η διαδρομή είναι άνετη λόγω του αρκετά ανεπτυγμένου οδικού δικτύου.

  • ΤΡΕΝΟ

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής εξυπηρετεί τους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα είναι περίπου 11 ώρες με τρένο αμαξοστοιχίας intercity και 14 ώρες περίπου με απλό τρένο.

Γραφεία ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης τηλ.: +30 25510 26480

ΟΣΕ Αθήνας τηλ.: +30 210 5297777, +30 210 3624402

  • ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Η πρόσβαση στην Αλεξανδρούπολη  μπορεί να γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα (ταξίδι διάρκειας περίπου 11 ωρών), Θεσσαλονίκη (4 ώρες), Ξάνθη (διάρκεια 70 λεπτά) και Καβάλα (διάρκεια 2 ώρες).

Χρήσιμα τηλέφωνα ΚΤΕΛ:

Αλεξανδρούπολη τηλ.: +30 25510 26479

Αθήνα τηλ.: +30 210 5152224

Θεσσαλονίκη τηλ.: +30 2310 595419

Τοποθεσία & Διαμονή

Ramada Plaza Thraki 5*

Αυτός ο άρτια εξοπλισμένος και πολυτελής χώρος φιλοξενίας δημιουργήθηκε στην ιδανικότερη παραλιακή τοποθεσία στο δυτικό όριο της Αλεξανδρούπολης.
Το Ramada Plaza Thraki αιχμαλωτίζει το βλέμμα του επισκέπτη με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του που σέβεται και αξιοποιεί το φυσικό περιβάλλον ενώ στο εσωτερικό γοητεύει με την πολυτελή αλλά λιτή διακόσμηση.
Με την άριστη υποδομή και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει, το Ramada Plaza Thraki αποτελεί νέο σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών σε μια από τις ομορφότερες αλλά ανεξερεύνητες περιοχές της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να διαμείνουν στο ξενοδοχείο Ramada Plaza, χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, θα πρέπει να φροντίσουν να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου. Οι προτεινόμενες τιμές για δωμάτιο με πρωινό αποκλειστικά για τους συνέδρους του Euralex είναι οι εξής:

 

– Μονόκλινο : 70 €/ημερησίως

– Δίκλινο : 90 €/ημερησίως

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  1. Δωρεάν χρήση του fitness center
  2. Δωρεάν χρήση του Thermal Spa Suite
  3. Χορήγηση κλειδαριάς
  4. Έκπτωση 15% στις υπηρεσίες του Spa Center

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο δημοτικός φόρος (4.00€/ανά νύχτα) και πληρώνεται από τον συμμετέχοντα.

 

Για κρατήσεις, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ.

Δείπνο Συνεδρίου

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη

Εφαρμογή Συνεδρίου

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη